Archive for PMP模擬試題

PMP試題 (1 – 40)

1. Communications is best described as:
A. an exchange of information.
B. providing written or oral directions.
C. consists of senders and receivers
D. effective listening.
E. All of the above
ANS: E

2. Fixed Price contracts place more risk on the:
A. owner
B. buyer
C. seller
D. contractor
E. C or D
ANS: E

3. Life cycle costing is the total cost to the customer for the acquisition and ownership over its full life. Life cycle costing categories include the cost
of _____, _____, and _____.
A. R & D, maintainability, operation and support.
B. R & D, production, operation and support.
C. Acquisition, operations, maintenance.
D. Production, operations, maintenance.
E. None of the above
ANS: B

4. Management By Objectives assumes that the team:
A. is receptive to an unstructured environment.
B. does not require close supervision.
C. possesses a self directed philosophy
D. identifies with project objectives.
E. All of the above.
ANS: E

5. Quality may be defined as:
A. conformance to requirements.
B. fitness for use.
C. continuous improvement of products and services
D. appeal to the customer
E. All of the above except B
ANS: E

6. Since risk is associated with most projects, the best course of action is to:
A. cover all project risks by buying appropriate insurance
B. ignore the risks, since nothing can be done about them and move forward with the project in an expeditious manner.
C. avoid projects with clear and present risks
D. eliminate all known risks prior to the execution phase of the project
E. identify various risks and implement actions to mitigate their potential impact
ANS: E

7. The process of choosing/documenting the best approach to achieve the project objectives is part of:
A. The scope baseline.
B. Scope authorization
C. Scope definition
D. Scope planning.
E. All of the above.
ANS: D

8. Time management is the allocation of time in a project’s life cycle through the process of:
A. Planning
B. Estimating.
C. Scheduling.
D. Controlling
E. All of the above.
ANS: E

9. A comprehensive definition of scope management would be:
A. Managing a project in terms of its objective through the concept, development, implementation, and termination phases of a project.
B. Approval of the scope baseline.
C. Approval of the detailed project charter.
D. Configuration control.
E. Approved detailed planning including budgets, resource allocation, linear responsibility charts and management sponsorship.
ANS: A

10. Cost Plus Percentage of Cost contracts are more desirable for the:
A. owner
B. buyer
C. seller
D. contractor
E. C or D
ANS: E

11. Management styles associated with production environments, such as assembly lines commonly include:
A. a directing style of leadership.
B. a lack of confidence in their workers
C. assumption that workers lack ambition and dislike responsibility
D. a Theory X style of leadership
E. All of the above.
ANS: E

12. Quality management:
A. is another name for careful inspections.
B. is inversely related to productivity.
C. is primarily the responsiblity of management.
D. is primarily the responsibility of the workers.
E. is essentially a motivational technique.
ANS: C

13. Risk management allows the project manager and the project team to:
A. eliminate most risks during the planning phase of the project
B. identify project risks
C. identify impacts of various risks
D. plan suitable responses
E. B, C and D only
ANS: E

14. Scheduling is the process by which decisions are made concerning:
A. Tasks to be accomplished.
B. Personnel/organization that will be assigned to accomplish the task.
C. Time when the tasks are to be completed.
D. All of the above.
E. A and C only.
ANS: E

15. The basic elements of communication include:
A. Listening, talking and sign language.
B. Communicator, encoding, message, medium, decoding, receiver, and feedback
C. Clarity of speech and good listening habits
D. Reading, writing and listening
E. All of the above
ANS: B

16. Which of the following would most likely increase the accuracy of estimating the project cost?
A. Pricing out the work at lower levels in the work breakdown structure.
B. Using historical data.
C. Talking to people who have worked on similar projects.
D. All of the above.
E. A and C only.
ANS: D

17. A variance envelope has been established on a project. The envelope goes from +-30% in R&D to +-5% during manufacturing. The reason for
the change in thickness of the envelope is because:
A. The management reserve has been used up.
B. The accuracy of the estimates in manufacturing are worse than the estimates in R & D.
C. Tighter controls are always needed as a project begins to wind down.
D. Of the personal desires of the project sponsor.
E. Of none of the above
ANS: E

18. Cost of quality is:
A. associated with non-conformance to specifications and requirements.
B. primarily caused by poor workmanship of workers who are building or manufacturing the product.
C. used to determine whether a quality management program is suitable for a given project.
D. negligible for most large projects.
E. A and B
ANS: A

19. Management plans include all of the following except:
A. Organization of project.
B. Job descriptions.
C. Policies and procedures.
D. Linear responsibility charts.
E. Scope baseline.
ANS: E

20. The Japanese resource management model exhibits:
A. a cooperative spirit of goal setting.
B. non-specialized career paths
C. frequent changes in team assignments
D. a Theory Z style of management
E. All of the above.
ANS: E

21. The highest degrees of project risk and uncertainty are associated with the following phase of the project:
A. conceptual
B. execution
C. cut-over
D. post project evaluation
E. A and D only
ANS: A

22. The most common types of schedules are Gantt charts, milestone charts, line of balance, and:
A. Networks.
B. Time phased events.
C. Calendar integrated activities.
D. A and C only.
E. B and C only.
ANS: A

23. Which of the following is often overlooked in achieving effective communication?
A. speaking clearly
B. listening
C. interpreting
D. maintaining eye contact
E. manipulating the conversation
ANS: B

24. Which type of contract requires that the buyer keep the tightest labor/material cost control?
A. Cost Plus Incentive Fee
B. Cost Plus Percentage of Costs
C. Cost Plus Fixed Fee
D. Firm Fixed Price
E. Firm Fixed Price Plus Incentive
ANS: B

25. A task-oriented family tree of activities is a:
A. Detailed plan.
B. Linear responsibility chart.
C. Work breakdown structure.
D. Cost account coding system.
E. Work package description.
ANS: C

26. Adding 5 people to a 4 person team increases the communication channels by a factor of:
A. 2 times
B. 3 times
C. 4 times
D. 5 times
E. 6 times
ANS: E

27. Cost management includes:
A. Cost estimating/forecasting.
B. Cost budgeting/cost control.
C. Cost applications.
D. All of the above.
E. A and B only.
ANS: D

28. Participative Management:
A. involves the solicitation of information from all team members.
B. assumes that members avoid work and responsibility.
C. suggests the sharing of power and decision making.
D. employs a Theory X style of leadership.
E. A and C
ANS: E

29. The auditing function that provides feedback about the quality of output is referred to as:
A. quality control.
B. quality planning.
C. quality assurance.
D. quality improvement
E. All of the above.
ANS: C

30. The lowest dollar amount ‘at stake’ is associated with the following phase of the project:
A. conceptual
B. execution
C. cut-over
D. post project evaluation
E. A and D only
ANS: A

31. The major disadvantage of a bar chart is:
A. Lack of time-phasing.
B. Cannot be related to calendar dates.
C. does not show activity interrelationships.
D. Cannot be related to manpower planning.
E. Cannot be related to cost estimates.
ANS: C

32. Which contract type consists of – target costs & profit, ceiling prices and shared ratio of risk?
A. Cost Plus Incentive Fee
B. Cost Plus Percentage of Costs
C. Cost Plus Fixed Fee
D. Firm Fixed Price
E. Firm Fixed Price Plus Incentive
ANS: E

33. Methods and techniques used to examine cost and technical data are called feasibility studies. The economic aspects of a feasibility study
include interest rates, present worth factors, operating costs, depreciation and _____.
A. Capitalization costs.
B. Technical skill requirements.
C. Technology forecasting.
D. Strategic marketing intelligence.
E. All of the above.
ANS: A

34. Standard of purchased material:
A. Simplifies inventory control
B. reduces the risk of obsolescence
C. reduces cost of purchasing and storage
D. All of the above.
E. A and C only.
ANS: E

35. The “control points" in the work breakdown structure used for isolated assignments to work centers are referred to as:
A. Work packages.
B. Subtasks.
C. Tasks.
D. Code of accounts.
E. Integration points.
ANS: C

36. The utility of network-based schedules:
A. Reveals interdependencies.
B. Facilitates “what if" exercises.
C. Highlights critical activities.
D. Provides information on resource requirements, time requirements and tradeoffs.
E. All of the above.
ANS: E

37. The way a project manager sends and receives information depends upon:
A. How others relate to the project manager
B. The project manager’s level in the organizational hierarchy
C. the size and nature of the project
D. the project manager’s salary and age
E. the number of projects going on at one time in the company
ANS: A

38. Uncertainty refers to a situation where:
A. the outcomes are known but their probabilities are high
B. the outcomes and their probabilities are known
C. neither the outcomes nor their probabilities are known
D. states of nature can change at any time
E. probabilities of various states of nature can change at any time
ANS: C

39. Which of the following is closet to Deming’s definition of Quality:
A. conformance to requirements.
B. fitness for use.
C. continuous improvement of products and services.
D. customer focus.
E. All of the above.
ANS: C

40. It is useful to conduct project risk assessment according to the project’s
A. charter
B. statement of work
C. Work Breakdown structure
D. network
E. budget
ANS: C

廣告

發表迴響

PMP考試樣題

1. While working on an external project your customer asks you to perform some additional tasks that are not included in the formal contract. You should:
Honor the customer’s request as sign of cooperation to ensure future business.
Refuse the request and report the customer to your sponsor
Acknowledge the request and advise the customer to submit a formal change request
Convene a meeting of the project team and rewrite the scope statement.

2. You are managing an internal R&D project. The initial test results are very poor. You are afraid your management might cancel the project, and this could reflect poorly upon you. Verification testing could be done quickly and inexpensively. You should:
Be the first to recommend canceling the project
Inform management about the results and wait for a response
Inform management immediately and recommend retesting for verification
Withhold the information from management until you perform additional tests to verify the initial results

3. During an informal meeting with your project client you are offered a substantial monetary incentive to alter the configuration of the product to meet the client’s personal need. This change may result in additional project costs and schedule delays. The appropriate action to take would be :
Refrain from accepting the offer and advise the customer to submit a request to the change control board.
Accept the offer and issue an internal configuration change request to the design group
Obtain additional information about the request and the customer’s personal need before accepting the offer.
Delay acceptance of the offer until you can ensure that you can protect yourself from any legal liabilities.

4. As the project manager for a very large and highly visible project you receive a preliminary press release for your approval before distribution. You are expected to approve the release without comment. Your review identifies a major discrepancy regarding some key project financial estimates that may mislead the intended recipients. As the project manager it is your responsibility to:
Inform the project sponsor of the discrepancy and refuse to approve the release
Approve the release but send a memo to the sponsor advising that you are aware of the discrepancy and will refer any questions your receive to the sponsor
Completely rewrite the press release and include the correct information
Approve the release as requested
Your project is running out of cash and significant work remains. You are directed by senior management to instruct your people to use another project’s charge numbers while working on your project. You should:
Follow instructions
Inform the corporate auditors
Understand the background of management’s instructions before taking any action
Shut down the project, if possible

6. While reviewing the estimates from the functional managers assigned to your project you discover that one cost estimate is clearly higher than those submitted for previous projects. You should:
Reject the estimate and remove the functional manager from the project
Request the supporting details for the estimate to ensure it has been properly prepared.
Accept the estimate and plan to use the additional funding as a reserve.
Question each functional manager for information about this estimate
You are working in a country where it is customary to exchange gifts between contractor and customer. Your company code of conduct clearly states that you cannot accept gifts from any client. Failure to accept the gift from this client may result in termination of the contract. The action to take in this case would be:
Provide the customer with a copy of your company code of conduct and refuse the gifts.
Exchange gifts with the customer and keep the exchange confidential
Contact your project sponsor and /or your legal or public relations group for assistance.
Ask the project sponsor or project executive to exchange gifts.

8. During your assignment as project manager you add a new member to your project team. This new team member was recently hired from a competitor and offers to share a substantial amount of proprietary information from his previous company. This information could put you and your team in a very strong position for future business. You are aware of a non compete clause in the new hire’s condition of employment. You should:
Accept the information and agree to keep it confidential between you and the new hire.
Review the condition of employment with the new hire and advise her to reconsider the offer.
Review the information and only accept only what may have a direct impact on the project’s financial status.
Ignore the offer to share and move forward with the project

9. You are asked to write a paper for your sponsor so that he/she can present it at a technical meeting. You are informed that his/her name will be the only name on the paper. You should:
Follow instructions
Follow instructions but demand that your name also appears
Refuse to follow the instructions
Go over the head of your sponsor seeking advice
An example of a conflict of interest would be:
As a public official you make a decision about a contract award that will benefit you personally
You and a functional manager disagree with a task cost estimate
Your sponsor decides to cancel your project because it no longer supports the company strategy
Your personality conflicts with that of a key member of your project team.

11. Each of the following describes the use of an ethical approach except:
Attempting to understand the religious and cultural sensitivities of the country in which you have been assigned.
Ensuring that personal interest does not interfere with your decision making process.
Accepting gifts in exchange for favoring one contractor over another
Maintaining confidentiality of sensitive information obtained during the project life cycle.

12. To maintain the customer’s schedule, massive overtime will be required between Christmas and New Years. Many of your team members have put in for vacation during this time. You should:
Let the schedule slip and inform the customer
First give the employees the choice of working overtime
Make the employees cancel their vacation plans and work overtime
Hire temporary employees for the overtime

13. Which of the following situations describes a violation of the PMP?Professional Code of Conduct?
Accepting a gift that is within the customary guidelines of the country or province you are currently working in.
Use of confidential information to advance your position or influence a critical decision.
Complying with laws and regulations of the state or province in which project management services are provided
Disclosing information to a customer about a situation that may have an appearance of impropriety.

14. In order to balance the needs of the many stakeholders involved in your project the most desirable method to achieve resolution of conflicts would be:
Compromise
Forcing
Controlling
Confrontation

15. You receive a contract to perform testing for an external client. After contract award, the customer provides you with the test matrix to use for your 16 tests. The vice president for engineering says that the customer’s test matrix is wrong, and she will use a different test matrix, which should give better results. This is a violation to the SOW. Suppose your sponsor is also the vice president for engineering. You should:
Use the customer’s test matrix
Use the engineering test matrix without telling the customer
Use the engineering test matrix and inform the customer
Tell your sponsor that you want to set up a meeting with the customer to resolve the conflict

16. In order for the project manager to fully and effectively understand a stake holder’s personal concerns or grievances it may be necessary to:
Ask for a written description of the problem and submit it through the project office
Schedule a project review session with the entire project team
Attempt to empathize with the stakeholder
Involve the project sponsor as an arbitrator
As the leader of a project team, the project manager may be required to assess the competencies of his or her team members. Occasionally, some weaknesses or areas for improvement will be identified. The project manager should:
Remove any team members who have demonstrated weaknesses in critical knowledge areas
Communicate those weaknesses and establish a performance improvement program
Hire additional resources to compensate for weak areas
Wait for the team members to fail in an assignment to justify termination.

18. You have just changed jobs and discovered that your new employer routinely violates OSHA/EPA and affirmative action requirements on projects. You should:
Do nothing; it’s not your problem
Start by asking management if they are aware that regulations are being violated
Talk to the corporate legal department
Inform the appropriate government agencies about the violations

19. The project manager must be an effective communicator to ensure that project stakeholders receive and understand project related information and status. Prior to delivering information to the stakeholders the project manager should attempt to:
Research and understand the region of experience of the stakeholder before transmitting information
Identify only those stakeholders that have the same background experience as the project manager
Filter the information to remove any details
Restrict information to specific technical details

20. As part of your project plan you must develop an effective method of communication for your multinational team of stakeholders. You have several choices of media available. The appropriate action to take in the development of the communication plans would be to:
Discuss the available options with the stakeholders and obtain their input
Use the standard media that has been in effect for your previous projects
Use multiple forms of media to ensure that everyone receives the information
Obtain additional funding from the project sponsor and develop a project specific communications infrastructure.

21. One of your employees is up for promotion. If the promotion is granted, the employee will be reassigned elsewhere causing a problem for you on your project. You can delay the promotion until your project is completed. You should:
Support the promotion but work with the employee and the employee’s new management to develop a good transition plan
Ask the employee to refuse the promotion until your project is completed.
Arrange to delay the promotion until the project is completed
Tell the employee that it is his responsibility to find a suitable replacement so that the project will not suffer.

22. The integrity of the project manager is often challenged by stakeholders who attempt to use personal power or influence to change the scope of an agreed upon deliverable. In these situations the project manager’s most appropriate response would be:
Refer the stakeholder to the process for change documented in the approved contract.
Agree to the change because customer satisfaction is the goal regardless of cost.
Contact the legal department and suspend all further project work
Determine the risks and rewards for implementing the change before taking any action.

23. During project implementation the client interprets a clause in the contract to mean the he is entitled to a substantial refund for work recently completed. You review the clause and disagree with the client’s conclusion. As the project manager which of the following actions should be taken
Disregard the customer’s conclusion and continue to process invoices
Document the dispute and refer to the provisions of the contract that address interpretations and disputes
Advise the customer that ambiguous information in contracts is always interpreted in favor of the contractor
Immediately correct the clause to remove any possible misinterpretation by the customer
Your executives, in appreciation for the success of your project, have given you a ,000 bonus to be disbursed among your five-team members. One of the five, who is a substandard worker and accomplished very little on your project, is in your car pool. You should:
Provide everyone with an equal share
Provide everyone a share based upon their performance
Ask the workers to decide among themselves how the bonus should be subdivided
Ask the sponsor to make the decision

25. Before reporting a perceived violation of an established rule or policy the project manager should
Determine the risks associated with the violation
Ensure there is a reasonably clear and factual basis for reporting the violation
Ignore the violation until it actually affects the project results
Convene a committee to review the violation and determine the appropriate response

26. Project Managers can contribute to their organization’s knowledge base and to the profession of project management most effectively by:
Developing and implementing a project review and lessons learned process
Establishing strict guidelines for protecting intellectual property
Promoting the use of ad hoc project management
Ensuring that all project plans are developed before the project team is formed
You have been assigned two concurrent projects. Because of the nature of the projects, you have a conflict of interest. You should:
Do the best you can and tell no one
Ask to be removed from one of the projects
Ask to be removed from both of the projects
Inform your sponsor and ask for his advice

28. An effective method for improving an organization’s project management knowledge base is through:
Coaching and mentoring
Referent power
A weak Matrix organizational structure
Fast Tracking

29. You are managing an international project with locations in several countries that you have had limited experience with. As you begin planning for the project you should:
Follow your own previously established planning methodology
Identify differences in how each country conducts business
Disregard political and cultural issues
Establish project monitoring and control procedures and standards before staffing the project.

 

Answer Key
1=c
2=d
3=a
4=a
5=c
6=b
7=c
8=b
9=b
10=a
11=c
12=b
13=b
14=d
15=d
16=c
17=b
18=b
19=a
20=a
21=a
22=a            
23=b            
24=c  
25=b           
26=a           
27=d           
28=a  
29=b            

發表迴響

最新PMP考試試題

1. Which of the following is not a Project Management Knowledge Area
A. Communications Management
B. Procurement Management
C. Change Control Management
D. Project Integration Management

C

2. A project is a _____________ effort undertaken to create a _____________ product or service.
A. unique, temporary
B. significant, necessary
C. organized, profitable
D. temporary, unique

D

3. Possible socioeconomic influences on the project include
A. Budgetary considerations
B. Internationalization
C. Activity based costing
D. Matrix organization

B

4. Based on the life cycle model of the typical project, which stage is expected to experience the highest resource usage?
A. Initial phase(s)
B. Intermediate phase(s)
C. Closing phase(s)
D. Staffing phase(s)

B

5. Which is not a facilitating process?
A. Solicitation planning
B. Quality planning
C. Communications planning
D. Resource planning

D

6. Core processes:
A. Can interact differently with one-another, depending on the nature of the project
B. Have clear dependencies
C. Must be preformed simultaneously
D. Are managed by the same staff members throughout the project
B

7. Which of the following is a tool or technique used in integrated change control
A. Organizational procedures
B. Performance reports
C. Project plan updates
D. Performance measurement

D

8. The project plan:
A. Is a management control that will change only intermittently and only in response to an approved scope change
B. Usually includes the work break down structure but not major milestones
C. Is used to manage project execution
D. Includes open issues, but not pending decisions

C

9. Change control requests:
A. Must be relayed in writing
B. Provide the baseline against which changes will be controlled
C. Are always initiated externally
D. Are inputs to integrated change control

D

10. _________ is the formal procedure for sanctioning project work to ensure it is done at the right time.
A. Work-authorization system
B. Organizational procedures
C. Status review
D. Project planning

A

11. Which of the following is not a tool or technique of project plan execution?
A. PM Information system
B. Change control system
C. Organizational procedures
D. General management skills

B

12. Which scope management process creates the WBS?
A. Initiation
B. Scope planning
C. Scope definition
D. Scope verification

C

13. Project Scope Management is:
A. Used to make sure that all work required, and only the work required, is included in order to complete the project successfully
B. The features to be included in a product or service
C. Is synonymous with change control management
D. Is conducted primarily by external stakeholders

A

14. Which of the following is not an output of the initiation process
C
A. Project charter
B. Constraints
C. Alternatives identification
D. Assignment of the PM

C

15. The lowest level of the WBS is:
A. Control account
B. Code of accounts
C. Work Package
D. Deliverable

C

16. Acceptance of work results is crucial to what phase of the scope management process
A. Initiation
B. Scope planning
C. Scope Change Control
D. Scope verification

D

17. An activity has a optimistic duration estimate of 2 days, a mostly likely estimate of 5 days, and a pessimistic estimate of 8 days. What is the weighted average duration?
A. 4
B. 5
C. 5.2
D. 6

B

18. Which method does not use boxes or nodes to represent work or activities?
A. PERT
B. PDM
C. ADM
D. GERT

C

發表迴響

PMP認證考試試題精選6768 (661 – 683)

661. Using the table in the Special window, Which task is completed?
A. dig hole
B. remove debris
C. survey
D. set forms
E. place concrete
ANS: B

662. Using the situation stated in the Special window, what is the cost performance index for Case #9?
A. 1.10
B. 1.91
C. 0.83
D. 1.20
E. None of the above
ANS: A

663. Using the WBS shown in the Special window, a typical work package would be:
A. Software development
B. Systems design
C. Coding
D. A, B, and C
E. None of the above.
ANS: E

664. Which of the statements regarding benefit-cost analysis in the Special window are true?
A. 1 and 2
B. 2 and 3
C. 1 and 3
D. 1, 2 and 3
E. None of the above.
ANS: C

665. Using the cumulative cost curve in the special window, height B represents
A. actual cost to date
B. total budgeted costs for the project
C. planned cost for month 6
D. cost variance
E. earned value
ANS: B

666. Using the situation stated in the Special window, a comparison of the cost variance of August as compared to July shows that the magnitude
($ value) of the variance has _____ and the percentage change has _____.
A. Become worse, become worse
B. Become worse, improved
C. Improved, increased
D. Improved, become worse
E. None of the above are correct
ANS: B

667. Using the situation shown in the Special window and assuming continues efficiency for work-in-progress and fixed price contract for task four.
The estimate at completion is:
A. K
B. K
C. K
D. K
E. indeterminate
ANS: C

668. Using the scenario in the special window, the project manager appears to be a _____ manager.
A. 1, 9
B. 9, 1
C. 1, 1
D. 9, 9
E. 5, 5
ANS: E

669. Using the scenario in the special window, the project manager:
A. will probably spend the weekend reviewing the data.
B. Won’t ask for the report again.
C. Has a preference for written communication.
D. Has chosen an inappropriate medium.
E. Is experiencing communication overload.
ANS: E

670. In which of the following scope management processes are subject matter experts used?
A. Initiation
B. Scope planning
C. Scope Definition
D. Scope change control
E. Scope verification
ANS: A

671. The work breakdown structure (WBS) is first developed in which scope management process?
A. Initiation
B. Scope planning
C. Scope change control
D. Scope Definition
E. Scope verification
ANS: D

672. The project charter is prepared in which scope management process?
A. Initiation
B. Scope planning
C. Scope Definition
D. Scope change control
E. Scope verification
ANS: A

673. In which of the following scope management processes is the scope management plan prepared?
A. Initiation
B. Scope planning
C. Scope Definition
D. Scope change control
E. Scope verification
ANS: B

674. Which of the following is not a scope management process?
A. Initiation
B. Scope planning
C. Scope Definition
D. Scope change control
E. Scope verification
ANS: D

675. The initial document that formally recognizes the existence of a project is the _____ .
A. Scope baseline
B. Management plan
C. Project charter
D. Configuration control report
E. None of the above
ANS: C

676. Which of the following are included as part of a scope statement?
A. Project justification
B. Project deliverables
C. Project objectives
D. All of the above
E. B and C
ANS: D

677. Project life cycles are very useful for _____ and _____ .
A. Configuration management, termination
B. Objective setting, information gathering
C. Standardization, control
D. Configuration management, weekly status updates
E. Approval, termination
ANS: C

678. Work packages are used to:
A. Represent units of work at a level where work is performed.
B. Clearly distinguish one work package from all others assigned to a single functional group.
C. Limit the work to be performed to relatively short periods of time.
D. All of the above.
E. A and B only
ANS: D

679. “Hard logic" in the preparation of a network refers to:
A. Discretionay dependencies
B. External depenencies
C. Mandatory dependencies
D. All of the above
E. A abd B only
ANS: C

680. The erection of foundation formwork before the placement of foundation concrete would be an example of a _____ dependency.
A. Discretionary
B. Mandatory
C. External
D. Soft logic
E. Subcontracted
ANS: B

681. Sources for data on activity durations and resource requirements can be gathered from which of the following:
A. Past project records (historical data)
B. Commercial techniques (standard practices, rules of thumb)
C. Past project team members knowledge (experience, oldtimers)
D. All of the above
E. A and C only
ANS: D

682. Which of the following can affect network durations?
A. Skills of the resource pool
B. Calendar dates
C. Constraints
D. All of the above
E. A and B only
ANS: E

683. A completion of a local government study resides on your critical path. This would most likely be referred to as:
A. Soft logic
B. Hard logic
C. An external dependency
D. A mandatory dependency
E. A lost cause
ANS: C

發表迴響

PMP認證考試試題精選6566 (641 – 660)

641. Using the figure in the Special window, By how many weeks can activity “F" slip without extending the end date of the project?
A. 0
B. 1
C. 2
D. 3
E. 4
ANS: D

642. Using the data shown in the Special window, Activities P, Q, and T are critical path activities. In order to shorten the time duration of the
project, which activity should be “crashed" first?
A. P
B. Q
C. R
D. S
E. T
ANS: A

643. Using the possible profit and loss outcomes shown in the Special window, find the expected profit (loss)
A. (00)
B. 00
C. 00
D. 00
E. None of the above
ANS: D

644. Using the figure in the Special window, The Critical path is _____ weeks.
A. 21
B. 22
C. 23
D. 24
E. 25
ANS: D

645. Using the possible loss outcomes shown in the Special window, find the expected (loss)
A. %content%
B. (00)
C. (00)
D. ($ 3000)
E. None of the above
ANS: B

646. Using the diagram in the Special window, what is the probability that Alternative I will be adopted and completed below budget:
A. 1.4
B. 0.8
C. 0.2
D. 0.12
E. None of the above
ANS: D

647. Using the figure in the Special window, Activity “L" has an early start time of _____ weeks and an early finish time of _____ weeks.
A. 11, 13
B. 12, 14
C. 13, 15
D. 14, 16
E. 15, 17
ANS: E

648. Using the figure in the Special Window, what is the probability of success for Project B?
A. 0.30
B. 0.20
C. 0.35
D. 0.15
E. 0.12
ANS: C

649. Using the figure in the Special window, Activity “D" has a latest start time of _____ weeks and a latest finish time of _____ weeks.
A. 2, 10
B. 4, 12
C. 6, 14
D. 7, 15
E. 9, 17
ANS: A

650. Using the figure in the Special window, The slacktime in Activity “G" is _____ weeks.
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
E. 7
ANS: C

651. Using the WBS in the Special window, an instance of a work package is:
A. Build house
B. Excavate
C. Prepare Foundation
D. B and C
E. None of the above
ANS: E

652. Using the problem stated in the Special window, Calculate the expected value of duration (in days) using the PERT concept of the expected
duration of a task
A. 8.0
B. 8.8
C. 9.1
D. 9.7
E. 10.5
ANS: B

653. Using the problem stated in the Special window, Calculate the deviation of duration for the task, using the PERT concept of standard
deviation of task duration.
A. 0.5
B. 1.0
C. 1.8
D. 2.2
E. 2.8
ANS: C

654. Using the situation stated in the Special window, what is the total variable costs for producing one widget?
A. ,020
B. ,010
C. ,015
D. .00
E. None of the above.
ANS: E

655. Using the situation stated in the Special window, what is the total price variance for direct material?
A. 0.00
B. 6.00
C. %content%.02
D. -0.00
E. 50.00
ANS: B

656. Using the situation stated in the Special window, what is the labor rate cost variance?
A. 00.00
B. 00.00
C. -0.00
D. -%content%.10
E. 00.00
ANS: D

657. Using the situation stated in the Special window, what is net present value of an annual income flow of 00 at 14% over the next three
years?
A. 13.60
B. %content%.68
C. 80.00
D. 6.19
E. .32
ANS: A

658. Using the situation stated in the Special window, what is present value of 00 at 12% at the end of 5 years?
A. 05.00
B. %content%.57
C. 7.00
D. 2.86
E. .61
ANS: C

659. Using the situation stated in the Special window, what is the cost variance for Case #9?
A. -00
B. 1000
C. -2000
D. 2000
E. 0
ANS: B

660. Using the situation stated in the Special window, what is the schedule variance for Case #8?
A. 1000
B. 2000
C. -1000
D. -2000
E. 0
ANS: C

發表迴響

PMP認證考試試題精選6364 (621 – 640)

621. The LEAST effective form of communication for complex situations is:
A. verbal – face to face
B. written
C. formal
D. informal
E. A and C
ANS: E

622. The most common form of organizational communication is
A. Upward to management
B. Downward to subordinates
C. Horizontal to peers
D. Horizontal to customers
E. All of the above
ANS: E

623. The most common form of project communication is:
A. Upward to executive sponsor
B. Downward to subordinates
C. Lateral to the team and line organizations
D. Lateral to customers
E. Diagonally to the client’s senior management
ANS: C

624. The primary source document for establishing the content of the Project Status Report is:
A. The project charter
B. The Project Plan
C. The ASTM Project Document Guide
D. The summary work breakdown structure
E.
ANS: B

625. A Project Status Report would include all of the following except:
A. Cost and schedule reports
B. Changes to scope. cost or schedule
C. Narrative explanation of variances
D. Personnel problems on the project
E. Upcoming activities
ANS: D

626. A negative cost variance and positive schedule variance means:
A. The project is under budget and ahead of schedule
B. The project is over budget and behind schedule
C. The project is over budget and ahead of schedule
D. The project will be overrun but ahead of schedule at completion
E.
ANS: C

627. The following reports are normally developed during the project closure phase?
A. Communications Management Plan and Lessons Learned
B. Records Archive, Closure Report, lessons learned & Formal Acceptance Report
C. Records Archive, Closure Report, & Specifications Document
D. Communications Management Plan and Closure report
E. None of the above
ANS: B

628. Which of the following tools and techniques can be used to collect information for the project closure reports?
A. Customer Surveys
B. Brainstorming
C. Document and Performance Analysis
D. Lessons Learned
E. All of the above
ANS: E

629. A project manager who, in a deference of opinion with the project controls engineer on how costs are to be reported, dictates the format of
the cost report may be said to have a conflict management style.
A. Withdrawing
B. Forcing
C. Confrontational
D. Authoritarian
E. Combative
ANS: B

630. Using the situation the the Special window:
A. Productivity will increase
B. His decisions will promote high satisfaction among his team
C. His decisions will require less time
D. All of the above
E. A and C only
ANS: B

631. Using the situation stated in the Special window, which WBS element is behind schedule but under budget?
A. Element P
B. Element Q
C. Element R
D. Element S
E. None of the above.
ANS: D

632. Using the situation stated in the Special window, which WBS element has a favorable cost variance of 0?
A. Element P
B. Element Q
C. Element R
D. Element S
E. None of the above.
ANS: C

633. Using the situation stated in the Special window, the cost performance index (CPI) for WBS Element R is:
A. 0.875
B. 1.14
C. 0.952
D. 0.833
E. 1.20
ANS: B

634. Using the situation stated in the Special window, the schedule performance index (SPI) for WBS Element P is:
A. 1.10
B. 0.90
C. 0.956
D. 1.15
E. 0.869
ANS: A

635. Using the situation stated in the Special window, WBS Element Q is _____ budget by _____ percent.
A. Over, 16.66
B. Under, 16.66
C. Over, 10.0
D. Under, 10.0
E. None of the above.
ANS: A

636. Using the situation stated in the Special window, a comparison of the cost schedule of August as compared to July shows that the magnitude
($ value) of the variance has _____ and the percentage change has _____.
A. Become worse, become worse
B. Become worse, improved
C. Improved, increased
D. Improved, become worse
E. None of the above are correct
ANS: E

637. Using the situation stated in the Special window, the total price variance of direct material is:
A. ,245
B. -36
C. -79
D. %content%.69
E. ,994
ANS: C

638. Using the situation stated in the Special window, the labor rate cost variance is:
A. ,927
B. ,329
C. 6
D. -%content%.22
E. .36
ANS: D

639. Using the situation stated in the Special window, what is the total fixed costs for manufacturing the widgets?
A. ,000
B. ,000
C. ,270
D. ,335
E. ,000
ANS: E

640. Using the figure in the Special window, The critical path is:
A. A-B-G
B. C-G
C. C-D
D. E-F
E. A-B-G and C-D
ANS: B

發表迴響

PMP認證考試試題精選6162 (601 – 620)

601. Most project management leadership theories focus on all of the following except:
A. Personal characteristics of the project manager
B. The situation at hand
C. Personal traits of the subordinates
D. Behavioral styles of the project manager
E. Usefulness of authority and power in leadership
ANS: C

602. Project trade-offs vary between
A. risk, cost and schedule.
B. direct cost, indirect cost, and resource availability
C. quality, schedule and time
D. cost, quality and schedule
E. contract terms, scope and budget
ANS: D

603. The following individuals are responsible for determining the content of the Communications Management Plan.
A. Project Sponsor
B. Task Manager(s)
C. Director of Communications
D. Project Manager
E.
ANS: D

604. When comparing the cost of competing projects, which of the following is typically NOT considered?
A. Opportunity costs.
B. Direct costs.
C. Sunk costs.
D. Indirect costs.
E. Burden rates.
ANS: C

605. Input into the Communications Management Plan includes the following information from the stakeholder analysis:
A. Information needs
B. Information content
C. Frequency of distribution
D. Method of distribution
E. All of the above
ANS: E

606. The computation for Cost Performance Index is:
A. BCWP/ACWP
B. BCWP-ACWP
C. BCWP-BCWS
D. ACWP/BCWP
E. ACWP-BCWS
ANS: A

607. We assign human and non-human resources in the _____ phase of the budget.
A. conceptual
B. planning
C. development
D. implementation
E. close-out
ANS: D

608. Which of the following can the project manager use as a means of measuring project team effectiveness?
A. Absenteeism
B. Sponsor-approved salary increases
C. Efficiency of the team
D. Turnover of personnel
E. Grievances
ANS: C

609. Project alternatives are examined during the _____ phase of the project
A. conceptual
B. finish
C. development
D. implementation
E. A and C
ANS: E

610. Project leadership requires that the project manager pay attention simultaneously to the:
A. Tasks to be performed and needs of the team
B. Quantity and quality of the work to be performed
C. Efficiency and effectiveness of the team
D. Time, cost and performance deliverables
E. All of the above
ANS: E

611. A project manager believes that the best way to manage is to form a good, harmonious working relationship with the team, and high
performance will follow. The project manager could be defined as a _____ manager.
A. 1,9
B. 9,1
C. 1,1
D. 9,9
E. 5,5
ANS: A

612. Which of the following are included in the Acquisition phase(s) of the project life cycle.
A. concept and development
B. development and planning
C. execution and phase-out
D. planning and implementation
E. concept and planning
ANS: C

613. Budgetary estimates are the output of the _____ phase(s) of the project.
A. conceptual
B. development
C. implementation
D. finish
E. All of the above.
ANS: B

614. The capacity to get an individual or group to perform a given task is described as:
A. Authority
B. Power
C. Influence
D. Leadership
E. Motivation
ANS: E

615. A team that is just forming needs:
A. An organization chart
B. Alternatives and choices
C. Structure and specificity
D. Orientation and organization
E. Opportunities for dialogue and conflict resolution
ANS: C

616. A work breakdown structure:
A. assures all work is identified.
B. subdivides the project into manageable segments.
C. provides the project sponsor with a time-phase task summary.
D. both A and B.
E. All of the above.
ANS: D

617. For effective communication, the message should be oriented to the _____.
A. Initiator
B. Receiver
C. Media
D. Management style
E. Corporate culture
ANS: B

618. The scope statement provides
A. A basis for future decisions about a project.
B. A baseline to accomplish verification measures.
C. A baseline to evaluate potential scope changes.
D. All of the above
E. B and C only
ANS: D

619. A Work Berakdown Structure is most useful for:
A. Identifying individual tasks for a project.
B. Scheduling the start of tasks.
C. Developing a cost estimate.
D. Determining potential delays.
E. A and C.
ANS: E

620. Communication plays a major role in:
A. Planning
B. Organizing
C. Controlling
D. Directing
E. All of the above
ANS: E

發表迴響

Older Posts »